psycholoog Utrecht emdr
 
 

Mindfulness bij Marloes de Jong, Psychologenpraktijk West

Klik HIER voor de vervolgtraining mindfulness

Wat is mindfulness?

Mindfulness is gerichte aandacht in het nu, met een niet veroordelende houding. Dit helpt bij tal van klachten, zoals stress, piekeren, slaapproblemen, somberheid, angsten, perfectionisme, rouw, oververmoeidheid of overspannenheid. Daarnaast is mindfulness een krachtig middel om meer kwaliteit in je leven te brengen door dingen met meer aandacht te doen. Mindfulness is niet iets zweverigs of ingewikkelds, het is dichtbij en altijd weer op te pakken. In Praktijk West bied ik de Mindfulness-based Cognitive Therapy (MBCT) aan. Deze variant is ontwikkeld en wetenschappelijk effectief bewezen door Segal, Williams en Teasdale (2002). Kort samengevat is dit de oorspronkelijke stressreductie training (Mindfulness Based Stress Reduction) aangevuld met handzame en korte oefeningen voor de dagelijkse praktijk en meer aandacht voor omgaan met (negatieve) gedachten.
In de training wordt gevraagd om je voor de duur van de training 30 tot 60 minuten per dag bezig te houden met Mindfulness. Mindfulness is een vaardigheid. Net als zwemmen of fietsen lukt dat vooral door oefening en volharding.

Mijn mindfulness-ervaring

Vanaf 1995 heb ik ervaring met de oorsprong van de westerse Mindfulnesstechniek: Vipassana. Jon Kabat-Zinn zorgde voor de vertaling van Vipassana naar een behandelprogramma in de reguliere psychologische behandeling in het westen: de mindfulnesstraining. Vanaf 2006 heb ik Mindfulness actief opgepakt, zowel in mijn werk als privé. Ik bekwaamde me in de MBCT, onder andere door training en opleiding bij Johan Tinge en Ger Schurink. Ik ben erkend mindfulnesstrainer bij de Vereniging Voor Mindfulness (VVM). Van 2013 tot 2016 gaf ik de MBCT-training bij Psychologenpraktijk Nieuwegein en vanaf 2016 bij Psychologenpraktijk West in Utrecht.

Praktische informatie

Data
De huidige mindfulnesstraining is vol. Vanaf september 2019 zal een volgende training starten. Het betreffen acht wekelijkse bijeenkomsten op de woensdagochtend van 9.00 uur tot 11.00 uur.

Plaats
De training vindt plaats op de zolderverdieping van Psychologenpraktijk West: Hasebroekstraat 4, 3532 GL Utrecht. Er zijn maximaal acht deelnemers.

Kosten
De training kost €380,-, inclusief een mindfulness-werkboek. U kunt bij uw verzekeraar vragen of u in aanmerking komt voor vergoeding.

Opties
Deze training wordt ook individueel gegeven. Een individueel traject kost €690,- en beslaat acht sessies van 45 minuten, die op u persoonlijk worden afgestemd.

Contact
Voor aanmelding of meer informatie kun je Marloes de Jong bellen (06-30191573) of een contactformulier invullen op www.praktijkwest.nl. Na opgave vindt een telefonische screening plaats en zo nodig een intake op de praktijk.